Els Mossos desallotgen les cases ocupades del Kubo i la Ruïna de Barcelona

Els Mossos han hagut de fer servir per primera vegada en un operatiu similar una gàbia de ferro amb rodes com a protecció

Un agent ha resultat ferit lleu a l'esquena durant l'operatiu

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dijous al matí les cases ocupades del Kubo i la Ruïna a l’entorn de la plaça Bonanova de Barcelona. Han estat unes cinc hores de desallotjament que, segons ha apuntat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha produït “amb èxit i sense incidents remarcables”.

Els Mossos d’Esquadra han començat el desallotjament a les sis. Cap a les vuit han pogut entrar als dos edificis i han pres el control dels mateixos. Els han llençat tot tipus d’objectes, com ara coixinets d’acer, petards, sacs de runa, pintura i altres objectes contundents. Per entrar han utilitzat una gàbia de ferro amb rodes, utilitzada per primera vegada com a protecció en una operació com aquesta.

Després d’accedir a l’interior de les dues cases, els agents han pujat a les plantes superiors i han anat retirant tots els obstacles que havien col·locats els ocupes. Ha calgut la intervenció de diferents unitats, entre elles la de Muntanya.

Els agents han trobat set ocupes a l'interior dels immobles, tres més al terrat de la Ruïna i un penjat de la façana del Kubo.

Un mosso ha resultat ferit lleu a l'esquena durant l'operatiu.