Els Agents Rurals denuncien un bar de Barcelona per exhibir fauna salvatge protegida dissecada

Es comissen un duc, un esparver comú, un mussol, tres esquirols i un eriçó comú, tots ells taxidermiats

Exhibició de fauna salvatge protegida dissecada a l'interior del local

Exhibició de fauna salvatge protegida dissecada a l'interior del local / ACN

ACN

Efectius del Cos d’Agents Rurals han denunciat un bar de copes del centre de Barcelona per exhibir exemplars de fauna salvatge protegida dissecada. Els agents van inspeccionar el local després que un ciutadà que hi havia anat els alertés. En acabar la inspecció, els agents van comissar un total de set exemplars de fauna salvatge protegida: un duc, un esparver comú, un mussol, tres esquirols i un eriçó comú, tots ells taxidermiats. Es van obrir diligències contra la societat propietària perquè els fets poden ser constitutius d'un delicte de tinença d'espècies animals protegides.

En concret, recorda el cos, l’exhibició pública de fauna salvatge autòctona protegida està prohibida i la prohibició afecta tant les espècies vives com les dissecades.

En la inspecció, agents del Grup de Suport de Fauna i Flora i del Grup Especial de Col·laboració amb l’Administració de la Justícia (GECAJ) van detectar naturalitzats un duc (Bubo bubo), un esparver comú (Accipiter nisus), un mussol (Athene noctua), tres esquirols (Sciurus vulgaris) i un eriçó comú (Erinaceus europaeus), totes elles espècies amb diferents graus de protecció.

Dins d’aquest mateix local també es va trobar fauna autòctona cinegètica dissecada: una cria de cabirol (Capreolus capreolus), una guineu (Vulpes vulpes), un cap d’isard (Rupicapra pyrenaica), un cap de porc senglar (Sus scrofa), un cap de cérvol (Cervus elaphus), un ànec collverd (Anas platyrhynchos) i un peix globus (Diodon hystrix). 

Aquest grup d’animals cinegètics no s’han comissat perquè la seva exhibició no és constitutiva de delicte. També s’han trobat dins el local dues closques de tortuga marina tipus tortuga babaua (Caretta caretta), en aquest cas sintètiques.