Retencions a la C-16, la C-55 i l'N-260 per marxes lentes de tractors

Una nova protesta d'agricultors complica la circulació per dues de les carreteres principals de la Catalunya central aquest divendres a la tarda

Marxa lenta de tractors a prop de la boca nord del Túnel del Cadí, al seu pas per l'àrea de servei d'Urús

Marxa lenta de tractors a prop de la boca nord del Túnel del Cadí, al seu pas per l'àrea de servei d'Urús / ACN

ACN

Dues marxes lentes d'agricultors han complicat la circulació a les carreteres principals de la Catalunya central aquest divendres a la tarda. La C-16, l'N-260 i la C-55 han presentat retencions de fins a 5, 17 i 18 quilòmetres respectivament a causa d'una protesta d'agricultors.

Per una banda, una quarantena de tractors de pagesos de la Cerdanya s'han concentrat a dos quarts de sis de la tarda a les proximitats de la boca nord del túnel del Cadí. Des d'allà han iniciat, mitja hora després, una marxa lenta que s'ha desplaçat cap a les localitats d'Alp, Puigcerdà i Bellver de Cerdanya, tot afectant tant la carretera C-16 com l'N-152 i l'N-260. Des d'aquestes poblacions han repetit el recorregut de tornada fins al túnel. L'acció ha complicat la circulació, que els divendres acostuma a presentar retencions per l'afluència de conductors que van cap a destinacions de muntanya. Precisament alguns manifestants han aprofitat l’aturada dels cotxes en aquest punt per entregar-los un manifest amb les seves reivindicacions. En total, a la C-16, a la boca del túnel del Cadí, en el moment on la circulació s'ha complicat més, la cua s'ha enfilat als 5 quilòmetres, mentre que a la C-162 les afectacions han estat de 3,5 quilòmetres. El punt on la protesta ha generat més embussos ha estat l'N-152, on les aturades han arribat als 17 quilòmetres entre Puigcerdà i Bellver de Cerdanya.

Paral·lelament, una altra marxa lenta entre Súria i Cardona també ha provocat cues a la C-55 en ambdós sentits. En aquest cas, el tram afectat ha estat de 18 quilòmetres entre Súria i Solsona i les retencions s'han produït entre les sis i les nou de la tarda. A les nou, la marxa s'ha donat per finalitzada i el flux de la circulació s'ha anat restablint.