El nou espai per als skaters a Igualada entra en competició

L'skatepark construït a Igualada

L'skatepark construït a Igualada / ARXIU

Redacció/E.B

L'Skatepark d'Igualada acull diumenge el campionat de Catalunya en categoria absoluta d'Scooter i també el campionat en la categoria júnior. Quan es va construir aquesta pista al costat de la zona de parc del biollac, al Parc Central, ja es va dir que era una de les que reunia millors condicions per a la competició. En tres dies es posa a prova. De les 8.30 h a les 11.30 h del matí de diumenge hi haurà el campionat júnior i de les 11.30 h fins a les 14 h es disputarà el campionat absolut.

El Campionat de Catalunya Júnior d’Street i Park i el Campionat de Catalunya Absolut, aquests són els noms oficials, estan organitzats per la comissió tècnica d’scooter de la Federació Catalana de Patinatge en col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i Bestial Wolf.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada, Patrícia Illa, acompanyada del president de la Federació Catalana de Patinatge, Benjamí Pons, ha presentat les dues competicions que es realitzaran durant tot el matí. Fins al moment hi ha una trentena d’inscrits, entre les quals les primeres figures d’aquest esport en l'àmbit català i europeu.

Illa ha animat “a tota la població a apropar-se a veure la competició d’aquest esport que deixarà imatges espectaculars i impactants a la nostra ciutat”. A més la regidora ha agraït “la implicació dels clubs de la ciutat també de federacions per portar campionats de tots nivells a les instal·lacions esportives d’Igualada”.

Per la seva banda, Benjamí Pons, ha valorat les instal·lacions de l’Skate Park, “úniques i en un entorn privilegiat que segurament ben aviat podran acollir també competicions internacionals, ja que des de la federació es treballarà perquè sigui així”.

La zona de l'skate parc d'Igualada ocupa 1.700 m² i és una de les més grans de Catalunya i d'Espanya. A més a més, té diferents zones i permet la pràctica de diferents especialitats. És un skate que es veu que ha estat pensat i proposat per als usuaris d'aquest esport i s'ha fet a la seva mida. El projecte de l'skate es va començar a gestar fa més de 5 anys, quan es va plantejar la conversió d'una de les grans peces el parc centrals, en una zona arbrada, amb aigua, per passejar-hi. En aquest espai que ha d'actuar de pulmó verd d'Igualada (s'ha posat en servei aquesta primavera) hi ha dues peces especials, l'Skate, per una banda, i el pumptruck.

Les instal·lacions són fruit de la consulta a la comunitat local de BMX, liderada per Jaume Sala, i per uns 1.400 joves skaters. La majoria van demanar una zona bowl, aquestes típiques banyeres que permeten fer salts espectaculars a les parets, però també es va fer una part d'street. El projecte és de Batlleiroig i Skate Architects, a parts iguals, amb la col·laboració de Jaume Sala, mentre que la construcció és de l'alacantina Nerco Infraestructuras, M2Skateparks, que dissenya i construeix skateparks per tot Europa (Alemanya, França, Bèlgica, Eslovènia... tenen obra seva). El pumptruck l'ha construït l'empresa eslovena

La zona bowl té fins a 3,40 metres de profunditat i és l'únic a l'estat que compleix amb els requisits per acollir competicions de caràcterolímpicc. en la modalitat park.Alliance ASE I les instal·lacions estan il·luminades amb la qual cosa es pot practicar aquest esport també en horari nocturn.