Bàsquet/Lliga Endesa

Baxi-Bilbao: Els manresans demanen un regal de Reis a tres bandes

L'equip de Pedro Martínez depèn d'ell mateix per anar a la Copa però pot rebre ajut dels resultats de dissabte a Tenerife o de diumenge a la tarda a Vitòria

Ponsarnau, al fons, i Renfroe, dos vells coneguts de l'afició manresana, diumenge contra el Baxi

Ponsarnau, al fons, i Renfroe, dos vells coneguts de l'afició manresana, diumenge contra el Baxi / V. Quintana/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

El Baxi Manresa arriba on volia a la prèvia de la dissetena jornada de la Lliga Endesa, la que marca els classificats per a la Copa del Rei, però no ho té tot fet. Els bagencs depenen d'ells mateixos i això és bo, però ho faran diumenge al migdia (12.30 hores, Movistar Deportes 2 i Ràdio Manresa) a una pista que no els sol anar bé. De fet, només han vençut a Miribilla en una de les últimes cinc visites. Jugaran a Bilbao sabent què ha fet el Tenerife i sense saber el resultat del Baskonia. La derrota de qualsevol dels dos, que reben a casa el Joventut, en dissabte i el Madrid, en diumenge, els dona el bitllet. Però no se'n refien i el volen treure pels seus propis mèrits.

Tret de Jou i Vaulet, Pedro Martínez comptarà amb la resta de la plantilla a punt per superar un conjunt, el de Jaume Ponsarnau, que va arrencar bé la competició (4-1) però que ha entrat en una crisi aguditzada per la derrota de la setmana passada a Palència. Els bascos tenen sis triomfs, a dos del descens, i no poden badar.

Malgrat els precedents, Pedro Martínez creu que el Surne Bilbao "està fent una molt bona temporada, especialment a casa. Va guanyar el Girona fa poc amb un molt bon partit. Estan molt ben entrenats, els veus jugar i tot té un perquè. S'adapten als seus jugadors i al rival. Tenim clar que serà molt difícil. Venen de perdre contra el Palència, que guanyarà més partits des d'ara, però això ens perjudica ja que hem d'esperar un Bilbao que anirà amb el ganivet entre les dents per endur-se el partit. A casa seva hi ha molt bon ambient, el pavelló s'omple i serà molt complicat".

Miribilla no acollirà una marea vermella com la del maig del 2022, però s'espera una bona presència d'aficionats que, ja sigui amb l'autobús del club, o amb cotxes particulars, no han dubtat a fer les sis hores de camí per ajudar l'equip i donar-li l'última empenta per ser a Màlaga.

Redundant més sobre el joc del Bilbao, "el seu joc posicional és excel·lent. És un equip ric tàcticament, com tots els del Jaume, i cada opció que tenen va destinada a un jugador en concret explotant les seves característiques. Juguen de manera intel·ligent. A més, tenen un equip bo en defensa. L'estadística avançada diu que és un equip sòlid en el rebot defensiu, cobreixen bé les situacions tàctiques i tenen bones xifres en defensa. Hem d'estar preparats per fer un gran partit, si no, no podrem guanyar".

El to de Ponsarnau

Per la seva banda, el tècnic targarí amb residència a Sant Fruitós Jaume Ponsarnau, que té tothom a punt, diu que la setmana ha estat destinada a "entrenar el to físic, ja que jugarem contra un equip que els exigirà molt. Tret de l'altre dia a Palència, el nostre pla ha estat competitiu, però quan els altres equips troben maneres d'aturar-nos, ens està costant de readaptar-nos-hi. Ens falta la solidesa que busquem des de la feina i des d'intentar que portem una mica millor les frustracions".

Del Manresa, "hi ha tres paràmetres en què destaquen: el nombre de possessions per partit, el nombre de triples intentats i en els rebots ofensius. Són els que n'agafen més, perquè són els que més hi van. Tenen una proposta vistosa i això els ha dut a lluitar per classificar-se per a la Copa. Són l'equip millor entrenat de l'ACB".