El director francopolonès Roman Polanski haurà de respondre per la demanda d'abús sexual interposada contra seu el proper 10 de desembre en el tribunal de Los Angeles (Califòrnia), segons ha assegurat The New York Times.

Polanski, que va ser detingut fa un mes a l'aeroport de Zuric (Suïs-sa), ciutat a la qual viatjava per assistir al seu festival de cinema, compareixerà davant la justícia acusat d'haver emborratxat i violat una menor de tretze anys fa més de tres dècades, uns fets admesos pel mateix director. La petició d'extradició realitzada pels Estats Units respon a una ordre de detenció dictada l'1 de febrer del 1978 per un tribunal de Califòrnia, quan Polanski no es va presentar davant el jutge tot i haver-s'hi compromès.

A final del mes d'octubre, el Tribunal Penal de Justícia de Suïssa va rebutjar el recurs que havia interposat la defensa de Polanski perquè se li atorgués la llibertat condicional perquè va considerar que hi havia un risc elevat de fuga, tant pels mitjans econòmics dels quals disposa el cineasta com per les seves motivacions, ja que la interrupció perllongada del seu treball suposaria un gran impacte en la seva carrera.