El jove igualadí David Soler-Ortínez, col·laborador d'aquest diari, va omplir amb un centenar de persones la sala d'actes de la Biblioteca Central d'Igualada, divendres, en la presentació del seu debut literari, el poemari Ara que no em veus, guanyador del Premi de Poesia Narcís Saguer 2011 i publicat per l'editorial Témenos.

Ara que no em veus està formada per 45 poemes escrits en versos decasílabs, sense rima i ordenats de la A a la Z. El mateix autor va explicar que es tracta d'un poemari on, a través de temes com l'amor, s'explora l'impacte del pas del temps, la joventut o la inestabilitat: Segons Soler-Ortínez, els poemes pretenen ser un elogi al silenci "perquè parla de les coses que només es pensen i no es diuen", i també a la feblesa "perquè valoren els sentiments fràgils que es poden esquinçar d'un dia per l'altre".

El pròleg del llibre el firma l'escriptora igualadina Maria Enrich, que va destacar de Soler-Ortínez "el gran treball de construcció literària i lingüística que ha fet en aquest primer poemari", a més de fer un repàs a la trajectòria de l'autor que, amb 24 anys, ja ha guanyat altres premis com el Premi Ciutat d'Igualada de narrativa breu Josep Còdol 2008, el Premi de Narrativa de Valls 2010 o el Premi Sant Jordi de Sarrià de Ter 2011. A la presentació també hi va participar l'editor del llibre Carles Cervelló, que va fer una defensa ferma en l'aposta pels escriptors joves. La presentació es va cloure amb un recital de poemes, acompanyats de música amb piano.

Una dotzena dels poemes que formen part d'Ara que no em veus es poden veure exposats al bar Vinnart de la plaça de l'Ajuntament d'Igualada. La mostra romandrà oberta fins aquest diumenge 28 d'octubre i els poemes s'hi exposen acompanyats de dibuixos que ha fet el també igualadí Jordi Cuadras.