"A sa santedat el papa Francesc, Li escric aquesta carta urgent amb l'esperança que ens doni el seu suport per salvar les quinze acres de terreny natural d'alt valor històric i ecològic a Mount Manresa, a Staten Island (Nova York). L'orde jesuïta vol vendre aquests terrenys a constructors locals, que tenen planejat arrasar i destruir la zona per construir-hi blocs de pisos". Així comença la carta que Jack Bolembach, president del comitè per a la salvació de Mount Manresa, ha enviat al Papa Francesc per tal que intercedeixi a favor de la conservació d'aquest espai natural. Lluita de la qual s'ha fet ressò aquest diari en més d'una ocasió.

En la missiva, Bolembach recorda al sant pare que "Mount Manresa, la primera casa d'exercicis espirituals dels Estats Units, va obrir fa més de cent anys a mans del jesuïta i professor de la universitat de Fordham, el pare Shealy, el qual va escollir aquesta zona per les seves memorables i corprenedores vistes i per l'exquisit paratge natural que l'envolta. L'objectiu del pare Shealy era proporcionar als novaiorquesos un lloc en el qual respirar tranquil·lament i on poguessin pregar, meditar i contemplar l'obra de Déu tot i viure en un nucli urbà intensament vibrant com és Nova York". Hi afegeix que "aquest espai és, tal com l'anomenaria Sant Francesc d'Assís, 'un mirall de Déu' i, com en diria Sant Ignasi de Loiola, 'la casa de Déu'".

Els defensors de Mount Manresa expliquen que amb l'enviament de la carta al Sant Pare "seguim lluitant per evitar la venda i la posterior destrucció de la casa d'exercicis espirituals jesuïtes més antiga dels Estats Units a mans privades per setze milions de dòlars". Ressalten que, "segons el precontracte, perquè es pugui formalitzar la venda, el Papa l'ha d'autoritzar".