Les impressores en tres dimensions, 3D, causen furor. Ahir estudiants de l'institut Lacetània de Manresa en van poder tenir una de ben a prop, i no van desaprofitar l'ocasió per enregistrar com creava una peça i fer un munt de preguntes sobre el seu funcionament. Era una xerrada sobre impressores 3D que es va fer en el marc de les 28enes Jornades Cientificotecnològiques que es fan fins avui al Lacetània.

Es tracta d'un món associat a les noves tecnologies que viu un autèntic boom per diverses raons, com per exemple el fet que ja hi hagi impressores domèstiques, fet que fins fa poc era impensable, o que se li augurin possibilitats fins ara inexplorades. Ahir es va fer públic que a Holanda s'ha implantat a un dona un crani artificial fet amb una impressora 3D amb material biomèdic.

L'encarregat de parlar d'aquest tema a les jornades científiques va ser el membre de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica, Roger Uceda, que va explicar els orígens i les característiques de la impressió en tres dimensions. L'eina permet fer qualsevol estri a partir d'un disseny en 3D que hi hagi a l'ordinador.