La temporada de matança de taurons a l'estat d'Austràlia Occidental s'ha acabat sense la captura de cap tauró blanc, els atacs del qual als banyistes van motivar la implementació d'aquesta controvertida mesura.

El govern d'Austràlia Occidental va començar wl gener la caça d'esquals de més de tres metres en dues platges dels voltants de Perth, després de la mort d'un surfista a causa d'un atac d'un tauró blanc.

Segons el ministeri de Pesca d'Austràlia Occidental, entre el 25 de gener i el 16 de març més de 100 taurons van ser capturats amb el sistema d'hams que es va col·locar a prop de les platges i que les autoritats han començat a retirar de l'aigua. Entre les captures hi ha taurons tigre i mako però cap tauró blanc, als quals es responsabilitza dels atacs als éssers humans.

El govern d'Austràlia Occidental va sol·licitar la setmana passada a l'Agència de Protecció Ambiental seguir amb el programa tres anys més, i fixar 72 sistemes d'hams en les costes metropolitanes i del litoral sud-oest entre el 15 de novembre i el 30 d'abril.

A la mesura s'hi oposen organitzacions proteccionistes que consideren que no garanteix la protecció dels banyistes.

Segons Sigui Shepherd, unes cinc persones moren cada any al món per atacs de taurons, i, en canvi, moren una trentena de persones l'any als Estats Units per agressions de gossos.