El vi U d'Urpina que elabora la Fundació Ampans a les seves vinyes ha estat reconegut com un dels 100 millors vins catalans. Els autors del llibre 100 vins catalans que has de conèixer, Lluís Tolosa i Clara Antúnez, l'han inclòs en la seva selecció.

Es tracta d'una publicació que pretén donar a conèixer una selecció dels 100 vins catalans reconeguts entre els millors del món. En aquest cas, l'U d'Urpina és un dels de gamma alta que elabora Ampans, la fundació dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual.

D'aquest vi, se'n fa una producció exclusiva de mil ampolles numerades, i està elaborat de forma totalment artesanal. És un 100 % cabernet sauvignon amb 15 mesos en bótes noves de roure francès. La producció d'aquest vi forma part del projecte agrosocial que la Fundació Ampans desenvolupa a la seva finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, per ajudar a acollir persones amb discapacitat intel·lectual i també ajudar-les a inserir-se en el món laboral.

Lluís Tolosa i Clara Antúnez consideren que els catalans tan sols consumeixen el 30 % de vins de Catalunya perquè "no coneixem els nostres vins. I no es pot estimar allò que no es coneix". Per això van escriure el llibre.

No és l'únic reconeixement que ha rebut l'U d'Urpina. Aquest any també ha guanyat una medalla d'or en un concurs internacional Catavinum Wolrd Wine & Spiritsque s'ha celebrat a Vitòria, al País Basc. Hi van participar 2.000 vins procedents de més de 20 països.