El nedador australià Ian Thorpe, guanyador de cinc medalles d'or olímpiques, va admetre en una entrevista televisada ahir a Austràlia que és homosexual, després de negar-ho durant anys, i fins i tot desmentir-ho expressament en una biografia.

"Sóc gai [...] Aquest és un tema del qual estem parlant des de fa molt poc temps, concretament des de les dues últimes setmanes, i que he pogut reconèixer amb les persones que són més properes a mi", va manifestar l'explusmarquista a l'entrevistador, Michael Parkinson, en un programa de Channel Tingues.

Thorpe va explicar que volia reconèixer-ho des de feia temps, però que la mentida que havia sostingut fins llavors era "tan gran" que no s'atrevia a fer el pas. "I també hi havia una mica d'ego, no desitjava, sobretot, que la gent es preguntés si havia mentit", va manifestar l'esportista.

Thorpe, que a l'inici de l'any va acudir a una clínica de rehabilitació per rebre tractament per depressió, va indicar que la seva vida hauria estat més fàcil si hagués estat sincer des del principi. Fa tan sols dos anys que es va publicar la seva autobiografia, en la qual va escriure textualment: "Que quedi clar: jo no sóc gai".

Thorpe, nascut el 1982, ha estat un dels grans nedadors de tots els temps i durant la seva carrera va guanyar cinc medalles olímpiques d'or i onze títols mundials.