22 de juliol de 2014
22.07.2014

JORNADA | CIBERSEGURETAT: PIMES EN RISC


Demostren l'eficiència contra la malària d'un fàrmac lliure de patent

La investigació és de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el CSIC i la Universitat de Glasgow

22.07.2014 | 00:00

Investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), del CSIC i de la Universitat de Glasgow han demostrat amb llum de sincrotró l'eficiència d'un nou fàrmac contra la malària, l'anomenat CD27, que està lliure de patent i podria comercialitzar-se en un futur.
Un grup internacional d'investigadors, liderat per Lourdes Campos, del Departament d'Enginyeria Química de la UPC, ha demostrat que el fàrmac pot ser una opció en el tractament contra la malària, a partir de l'estudi de la imatge en 3D de l'estructura cristal·lina d'un complex d'ADN i el fàrmac. Segons ha informat la UPC, el fàrmac CD27 és un compost sintetitzat per investigadors de l'Institut de Química Mèdica del Consell Superior d'Investigacions Científiques (IQM-CSIC), a Madrid, liderats per Christophe Dardonville.
"El CD27 està químicament relacionat amb les diamidines -molècules de dues amidines- i s'ha utilitzat prèviament amb èxit contra altres paràsits similars del gènere Trypanosoma, que produeix a l'Àfrica la malaltia de la son, i la malaltia de Chagas a l'Amèrica del Sud", ha explicat Campos.
Els resultats demostren com el fàrmac CD27 cobreix completament la fenedura menor d'una zona de l'ADN i així el desenvolupament normal del paràsit i provoca la seva mort.
Segons la UPC, aquesta investigació permet una millor comprensió d'aquesta família de compostos i pot contribuir significativament al desenvolupament de nous fàrmacs més efectius contra la malària. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook