L'actriu nord-americana Mia Farrow, ambaixadora de bona voluntat d'Unicef, va cridar ahir l'atenció a la seu de l'ONU sobre la situació "deplorable" de la República Centreafricana i va advertir que el país s'ha convertit en el lloc perfecte per a la instal·lació de grups extremistes.

Farrow, en una conferència de premsa després de visitar la zona, va alertar de les conseqüències que el conflicte que es viu allí està tenint per a la població i, especialment, per als nens.

"La gent de la República Centreafricana és segurament la més abandonada de la Terra", va opinar la veterana actriu, que ja ha viatjat a la República Centreafricana en diverses ocasions per conèixer de primera mà la situació.

Farrow va recordar que, segons algunes xifres, podria haver-hi al país uns 10.000 nens soldat i va assegurar que gran part de la població viu embolicada en "la por i la ira". La República Centreafricana sofreix una espiral de violència protagonitzada per milícies musulmanes, partidàries de l'exgrup rebel Séléka, i cristianes, les anomenades Anti-Balaka.

El conflicte, que segons va insistir Farrow no té tints religiosos, ha obligat centenars de milers de persones a fugir de les seves llars i ha sembrat el desgovern en bona part del territori. Aquesta situació suposa "una invitació perquè qualsevol grup extremista entri, s'entreni i usi el territori com vulgui", va advertir l'ambaixadora d'Unicef.

Un fràgil govern de transició controla formalment el país des del mes de gener passat.