Quatre-cents nans de jardí desapareguts. Un partit polític que acusa el seu rival de segrestar-los. Una recompensa de 1.000 euros per a qui els localitzi. Sona a broma, però és l'assumpte que domina la campanya per a les eleccions a la regió austríaca de Voralberg.

La història comença amb l'original campanya electoral llançada pel Partit Socialdemòcrata (SPÖ) d'aquest estat federal fronterer amb Suïssa, que el proper 21 de setembre tria al seu Parlament, segons informa la ràdio pública ORF.

En comptes de cartells, aquest partit va utilitzar per promocionar-se 20.000 simpàtics gnoms vestits de colors cridaners i amb ulleres de sol, coneguts com a coolmen i que han estat repartits per les llars i els carrers de Voralberg per transmetre el missatge electoral socialista. El problema és que 400 que havien estat col·locats en fanals de llum van desaparèixer durant el cap de setmana.

Representants de l'SPÖ acusen els seus rivals del Partit Popular austríac (ÖVP) d'estar darrere del segrest dels coolmen. Els populars ho neguen i diuen que tenen coses més importants per fer. "Tinc altres coses al cap que ocupar-me dels nans de l'SPÖ", ha declarat a la premsa Markus Wallner, el cap dels conservadors i candidat a repetir com a cap del govern provincial.