Quatre-centes setanta-cinc marques de ginebra per combinar-les amb 57 tòniques i més de 27.000 combinacions diferents converteixen The Lemon Society, situat al centre de Palència, en el bar amb més ginebres del món, un rècord que ara rubricarà amb el rècord Guinness.

El rècord actual el té el Heather Hotel de Woodstock, al Regne Unit, amb 161 ginebres, un llindar superat per aquest establiment palentí, que té ginebres "fins i tot per a les persones a qui no els agrada la ginebra", bromeja el seu propietari, Javier San Segundo.

Tot va començar com una aventura per a aquest jove llicenciat en Econòmiques, que tenia al cap la idea d'un local diferent, amb música en directe, un munt d'activitats, bons vins i bones tapes; però això ja existia, així que va decidir marcar la diferència amb la ginebra. "Al principi vam voler especialitzar-nos en quatre ginebres rares que no tenia ningú, però després ens va picar el cuquet... i ja no hem pogut parar", explica San Segundo.

La carrera va començar fa quatre anys i avui el Lemon s'ha convertit en un autèntic "temple" del gintònic, amb 475 ginebres i 57 tòniques darrere de la barra i la necessitat de més d'una vida per provar-les totes per molt aficionat que un sigui a aquesta beguda.

Proveïdors, distribuïdors, importadors, Internet, viatges i un munt d'amics han anat donant forma a aquest somni, amb el qual ara el Lemon pretén entrar al Llibre Guinness dels Rècords com el bar amb més ginebres del món.

"Les ginebres ens han servit per diferenciar-nos i donar a conèixer el nostre local i Palència fora de la ciutat. Ara el Guinness ens donarà una projecció internacional i amb nosaltres, a Palència", sosté San Segundo. Perquè si alguna cosa és The Lemon Society és un "local molt palentí", que tira molt de la música, les begudes i els aliments de Palència a pesar que el nom evoqui unes arrels més anglosaxones. Per això, per fer honor a la terra i al país, el Lemon té unes 40 ginebres espanyoles, i "n'hi ha de molt bones", com la gallega Nordes, que "triomfa", destil·lada a partir de vi albariño.