El beatle Paul McCartney va demanar en un vídeo penjat ahir al portal YouTube que la gent es faci vegetariana un dia a la setmana i s'abstingui de menjar carn els dilluns, amb motiu del començament avui a Nova York de la Cimera sobre el Clima.

Al vídeo, de molt curta durada, McCartney demana el suport dels ciutadans al portal pledge.meatfreemondays.com per ajudar a reduir el consum de carn, ja que es considera que la producció ramadera a l'actual escala afecta el canvi climàtic.

"Necessito la teva ajuda, tot el que vull que facis és connectar-te a pledge.meatfreemondays.com i donar el teu suport a la idea dels dilluns lliures de carn. Si us plau fes-ho. Enviem totes aquestes promeses als polítics i, llavors, ells faran alguna cosa", afirma el popular cantant i compositor en l'enregistrament.

Entre les persones conegudes que donen suport a aquesta iniciativa hi ha el cuiner britànic Jamie Oliver i els actors Kevin Spacey i Gwyneth Paltrow.

L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura estima que la producció ramadera és responsable del 14,5% de les emissions contaminants, encara que alguns grups ecologistes creuen que la xifra pot ser més alta.

Diumenge, més de 300.000 000 persones van participar en una marxa en contra de l'escalfament global a Nova York en la vigília de la celebració de la cimera sobre canvi climàtic.

A aquesta cimera hi assistiran un centenar de governants, líders empresarials i organitzacions socials.