Una carta d'un nen xinès de 9 anys per al president del país, Xi Jinping, en la qual el noi li demanava que enviés naus a Mart però també que perdés pes, no s'ha guanyat el favor de la implacable censura xinesa, que l'ha esborrat d'Internet després que arribés a la premsa. La missiva, relata el South China Morning Post, era en realitat un treball per a l'escola realitzat pel nen anomenat Niu Ziru, estudiant de quart grau a la ciutat central xinesa de Zhengzhou.

La carta manuscrita, en la qual el nen es dirigia al president, comença advertint el mandatari que s'afanyi a enviar naus a Mart, "ja que els EUA, Rússia, l'Índia i la Unió Europea ja estan fent plans per a això". Llavors Niu canvia sobtadament de tema i recomana a Xi que es posi a dieta, encara que assenyala que "tampoc ha de semblar tan prim com Obama", i que el millor és prendre per model el seu homòleg rus, Vladímir Putin.

La carta mai va ser enviada al president xinès, però va fer tanta gràcia al pare del jove autor que aquest la va publicar a Internet, el que la va popularitzar a la xarxa i va acabar portant-la ahir, dimecres, a les pàgines de la premsa local de Zhengzhou.