La cantant israeliana Noa, que ha iniciat a Vigo i la Corunya la presentació a Espanya del seu nou disc, Love Medicine, ha defensat, en una entrevista amb Efe, que pensa que el món necessita "cultura, més que mai", perquè en efecte és la "medicina de l'amor". L'artista arrenca la seva gira amb el treball de quatre anys que ara queda palès a Love Medicine.

"Aquesta aventura és una illa de seny i calidesa en un món que està cada vegada més envaït per la por, la sospita, l'odi i la animositat. Sóc una persona molt política, molt involucrada en la situació del meu país, sóc una lluitadora. Aquest àlbum és el contrari de tot això. És el meu càlid cor que batega, a diferència del meu pensament ràpid i la meva ment molt preocupada", defineix Noa.

El disc "no es va fer com un àlbum convencional" perquè "res és convencional en la vida present, ni a Israel ni a cap lloc" i per això, d'acord amb els temps, no es va asseure a fer un àlbum.

"Simplement vaig escriure cançons, així com van arribar, inspirada majoritàriament per gent fascinant que he conegut i per trobades i situacions interessants. Durant aquests quatre anys també he gravat i tocat amb un projecte simfònic d'Israel dedicat a la clàssica cançó hebrea, he tingut centenars de concerts i he participat en una infinitat d'iniciatives socials i polítiques sense fi", continua. Love Medicine va créixer "enmig de tot això" i ara el presenta al públic espanyol, al qual espera "donar una experiència profunda, emocionant, emotiva, apassionada i amorosa".

Els temps són difícils

"Desitjo introduir-los en el meu món i arribar a ser un amb ells. M'encanta Espanya i sempre és un gran honor i un plaer per a mi poder actuar al país. Durant el concert canto les meves cançons en espanyol, a més dels nous i vells temes en anglès, hebreu i iemenita... M'encanta el so i el tacte del vostre idioma bonic", afegeix sobre el castellà.

Aterra al país i sap que "els temps són difícils", i per això fa una afirmació categòrica: "en temps com aquests necessitem cultura, més que mai". Al disc hi participen artistes de talla mundial i personalment se sent "molt honrada de tenir Pat Metheny i Joaquín Sabina com a convidats" perquè "tots dos són poetes, cadascun a la seva manera", i no hi ha res que li agradi més que un poeta.

Vigo i la Corunya han estat els escenaris triats perquè Espanya comenci a conèixer la seva nova obra, cosa que fa somriure, i fins i tot fer broma, a una artista que ha demostrat de concert en concert la seva cara més humana i propera al públic.

"Estic feliç de començar al nord, però, francament, no és una cosa que hagi planejat. Hem tingut l'oportunitat d'actuar a Galícia i ho fem amb amor. Som gitanos, actuem on podem -riu. Estic contenta de començar el nou any a Espanya, amb ganes de fer el major nombre de concerts que pugui al país", prossegueix.

Aquests dos concerts són els primers de l'any 2015, un període per al qual demana que el món millori i prengui nota del seu consell, Love Medicine, ja que serà bo per a tothom.

Finalment, Noa expressa els seus anhels: "la pau entre Israel i Palestina, menys cobdícia, menys egoisme, més generositat i la solidaritat entre tots els éssers humans, i entre els éssers humans i el bell món natural que ens envolta".