Els casos de grip a Catalunya ja afecten 109 persones per cada 100.000 habitants, de manera que el departament de Salut ha declarat el nivell d'epidèmia d'aquesta malaltia, que ja ha causat una mort i manté hospitalitzats tretze pacients en estat greu.

Segons el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Antoni Mateu, es preveu arribar al pic de la grip d'aquí a dues o tres setmanes, en què hi haurà un augment de la demanda assistencial.

Segons Mateu, l'arribada de la grip a Catalunya s'ha endarrerit una setmana respecte a l'any passat, i aquesta setmana ja s'han intensificat les assistències en ambulatoris i hospitals pels casos de grip. Per aquestes dates, l'any passat la grip ja havia causat la mort d'onze persones i havia obligat a hospitalitzar-ne més d'un centenar. Mateu ha anunciat que s'han activat tots els recursos per reforçar el sistema sanitari.

L'única mort registrada per ara ha estat d'un home d'entre 40 i 45 anys, que no estava vacunat i que tenia una patologia prèvia amb factors de risc. Mateu ha recordat que és important vacunar-se ja que, de moment, "és la millor protecció de què es disposa", i ha assegurat que el 90 % de les morts per grip són de pacients no vacunats. No obstant això, el director de Seguretat i Qualitat Clínica, Antoni Trilla, ha informat d'un augment de la discordança de la vacuna respecte a l'any passat a causa de l'aparició d'un subtipus de virus A. Als Estats Units se n'han detectat casos i es preveu que aparegui a Europa, de manera que, "tot i que no cal preocupar-se", cal estar a l'aguait d'aquesta nova grip.