L'excanceller alemany Helmut Schmidt, de 96 anys, ha sorprès els seus compatriotes amb una confessió tardana d'un episodi extraconjugal, una relació en la dècada dels anys 60 amb una coreligionària socialdemòcrata que contrasta amb la imatge de matrimoni exemplar que aparentment va formar amb la seva dona, Loki.

"Vaig tenir una relació amb una altra dona", afirma Schmidt en el seu llibre de memòries segons un avanç editorial difós avui per la revista Stern, que recorda que el polític, al capdavant del govern alemany entre 1974 i 1982, va estar casat durant 68 anys amb Hannelore Glaser, morta fa cinc anys.

Schmidt és considerat un exemple de fidelitat conjugal, a diferència del seu antecessor i coreligionari, el seductor Willy Brandt, o del tercer canceller socialdemòcrata que ha tingut el país, Gerhard Schröder, amb una reputació de faldiller.

En el text, Schmidt no concreta quan va ocórrer aquesta història i només apunta que va ser més o menys a final dels 60 o principi dels 70 i que la relació va arribar tan lluny que fins i tot va arribar a plantejar a Loki la possibilitat de divorciar-se.