El papa Francesc va advertir que les famílies que passen molt de temps sense visitar els seus avis incorren en "pecat mortal" i va recordar que en una societat on no hi ha "honor per la gent gran" no tindrà "futur per als joves". Amb to i aspecte seriós, el pontífex es va expressar en aquests termes durant la seva catequesi davant els milers de fidels que es van congregar a la plaça de Sant Pere per assistir a la tradicional audiència general que presideix cada dimecres.

Va recordar que, durant el seu ministeri a Buenos Aires, va presenciar aquesta realitat en visitar diversos geriàtrics i, en concret, una conversa amb una dona que no rebia la visita dels seus éssers estimats des del Nadal anterior, des de feia vuit mesos. "Vuit mesos sense ser visitada pels fills, vuit mesos abandonada. Això es diu pecat mortal, entesos?".

"Els ancians estan abandonats i no només a la precarietat material, sinó a les nombroses dificultats que avui han de superar per sobreviure en una societat que no els permet participar", va dir.

Francisco va assenyalar que "la gent gran hauria de ser per a tota la societat la reserva de saviesa del nostre poble".