El príncep Enric d'Anglaterra, nét de la reina Elisabet II i quart en la línia de successió a la corona britànica, ha admès que va ser "molt dura" la seva decisió de deixar l'Exèrcit, però que estudia altres opcions laborals. El palau de Kensington, residència oficial d'Enric i dels ducs de Cambridge, ha informat en un comunicat que el príncep, fill de Carles d'Anglaterra i Diana de Gal·les, deixarà l'Exèrcit el juny després de concloure una adscripció de quatre setmanes amb les forces d'Austràlia.

"Em considero increïblement afortunat d'haver tingut l'oportunitat de fer treballs de molt desafiament i d'haver conegut moltes persones fantàstiques en el procés", va afirmar el príncep, de 30 anys, en una nota divulgada pel palau.

Enric va esmentar el seu pas per la prestigiosa escola militar de Sandhurst, així com els seus dos destins a l'Afganistan.

"Conservaré tota la vida les experiències que he tingut en els últims 10 anys. És per això que sempre estaré agraït", ha afegit.

El príncep ha manifestat, però, que està encantat d'iniciar un "nou capítol" en la seva vida.

Durant la seva estada a Austràlia, el príncep Enric passarà un temps amb l'Exèrcit a Darwin, Perth i Sydney, on exercirà diverses activitats, entre les quals d'entrenament.

Al final d'aquest servei, el príncep farà una gira per Nova Zelanda, abans d'assumir el pròxim juny un treball voluntari en un projecte de conservació a l'Àfrica i després tasques de beneficència amb excombatents al Regne Unit.

El príncep va estar destinat deu setmanes a l'Afganistan el 2007 abans de ser retirat de manera imprevista, per raons de seguretat, quan els mitjans van revelar que hi era present.

El 2012, Enric va tornar a l'Afganistan per un període de cinc mesos com a pilot d'helicòpters de combat Apache.

Enric, en l'actualitat solter i sense compromís, és un dels membres més populars de la família reial britànica per la seva simpatia i pel caràcter obert.