Experts xinesos han conclòs la restauració del famós buda "Qianshou Guanyin", de 800 anys d'antiguitat, conegut popularment com "el d'un miler de mans", després de set anys de treballs, van informar ahir mitjans estatals.

La complicada tasca va començar el 2008 a la muntanya Baoding, on es troba l'estàtua budista, a la megalòpolis de Chongqing (sud-oest de la Xina), on des d'ahir els visitants ja poden tornar a veure aquesta escultura, de 7,7 metres d'alt i 12,5 d'ample.

Els experts van restaurar 830 mans i 227 instruments en el projecte de restauració més gran de l'estàtua, que ja va haver de ser reparada quatre vegades més anteriorment, ja que el pas dels anys i el canvi de temperatura van fer que perdés el color i li va crear forats.

Altre cop amb el seu aspecte natural daurat, els experts esperen que pugui mantenir aquest estat almenys durant 50 anys més, segons ha assenyalat l'encarregat del projecte, Zhan Changfa, investigador de l'Acadèmia Xinesa d'Herència Cultural. L'estàtua va ser tallada durant la dinastia Song del Sud (1127-1279).