Els científics van alertar que Bangkok s'enfonsa uns deu mil·límetres (un centímetre) l'any a causa de l'erosió del subsòl, la construcció sense control i l'augment del nivell del mar, segons van informar ahir els mitjans locals.

Sujarit Khoonthanakulwong, cap del departament d'Enginyeria de la Universitat de Chulalongkorn, va afirmar que d'aquí a 30 o 50 anys la capital tailandesa podria quedar negada si no s'apliquen estrictes mesures per frenar l'erosió.

En un seminari celebrat a Bangkok, els experts van assenyalar que algunes zones de la megalòpolis, com l'avinguda de Ramkhamhaeng, s'enfonsen fins a un centímetre per any, segons el diari Bangkok Post.

L'erosió de la costa i l'augment del nivell del mar ja s'ha menjat porcions de costa a Samut Sakhon i Samut Prakan, províncies limítrofes amb Bangkok, on les autoritats intenten combatre la tendència amb la recuperació dels manglars. Les autoritats de Bangkok van precisar que les mesures per frenar l'enfonsament de la ciutat inclouen la limitació de la construcció i edificis en zones proclius a patir inundacions i la construcció de canals de drenatge al voltant del riu Chao Phraya.

L'enfonsament de Bangkok, en part a causa del terreny argilós sobre el qual s'assenta, és una vella advertència dels científics, fet que no ha frenat el frenesí dels constructors de gratacels i centres comercials.