En una Catalunya independent tot seria tan meravellós que Woody Allen tocaria la tenora en lloc del clarinet, al sant sopar menjarien pa amb tomàquet, Einstein inventaria la teoria de la independència i no de la relativitat, i el papa de Roma seria una dona. En concret, la monja argentina establerta a Manresa sor Lucía Caram.

Víctor Colomer Miralbell (Barcelona, 1956), periodista al Diari de Sabadell, on signa la secció d'entrevistes Cara a Cara des de l'any 1982, és l'autor del Llibre de les meravelles, en el qual, mitjançant la tècnica del fotomuntatge, reinventa la realitat amb la cultura catalana com a fil conductor.

Colomer va començar a fer fotomuntatges fa 8 anys. Primer, calendaris on la protagonista era la ciutat de Sabadell. Sabadell i l'univers Tintín; Sabadell i els monuments del món; Sabadell i el cinema. També en va fer un parell de Barcelona i el cinema. El Nadal passat va editar Catalonia Dreamin', la bona acollida del qual el va animar a convertir-lo en un llibre "oportunista i oportú", admet, que inclou els fotomuntatges d'aquell calendari i una seixantena més.

El llibre de les meravelles (Ed. Tempore) es presenta amb humor com una obra que "conté proves gràfiques incontestables que evidencien que Catalunya ha estat sempre en els orígens d'allò més valuós que ha fet humana la Humanitat". Amb introducció de Miquel Calçada, inclou al final un text del desaparegut escriptor i filòsof Francesc Pujols. Al web de Colomer (www.llibremeravelles.cat) hi ha fotos de personalitats a les quals l'ha regalat, a banda de Caram.