Les quatre colles castelleres del Bages, els Tirallongues de Manresa, els Salats de Súria, els Castellers de Santpedor i els Picapolls de la Gavarresa, van participar diumenge en un acte contra el càncer infantil, al Pont de Vilomara.

L'acte, organitzat per la Fundació Adrián González Lanza, es va desenvolupar al llarg de tot el matí i la mostra castellera va arribar pels volts de la una del migdia, després d'una gran sessió de zumba. Cada una de les quatre colles del Bages va alçar, simultàniament, un pilar; i tot seguit, van descarregar un 4 de 6 de germanor, en el qual, a cada pis, hi havia un casteller de cada colla. L'actuació arribava després de setmanes de descans de les colles.

D'altra banda, aquest divendres a les 9 del vespre, els Salats de Súria inauguren la temporada 2016 al seu local. Allà exposaran les actuacions de l'any, i ho acompanyaran amb un pica-pica. La colla surienca fa una crida a la població perquè s'adreci al local a fer pinya. Informen que els assajos començaran el divendres 22 de gener a les 8 del vespre per a la canalla, i a les 9 tindrà lloc l'assaig general.

Relleu als Castellers de Berga

Una altra colla que engega també els assajos aquest gener és la dels Castellers de Berga, que abans d'acabar l'any van rellevar el president i el cap de colla. Concretament, en l'assemblea celebrada el desembre, es va escollir la junta directiva i la junta tècnica dels Castellers de Berga per als propers 2 anys. Núria Rigola serà la nova presidenta i Joan Farguell Txuki serà el nou cap de colla.