El carismàtic fundador de la revista Playboy, Hugh Hefner, ha mort als 91 anys en la seva llar, la Mansió Playboy de Los Angeles (EUA), va informar la seva empresa.

Hefner va morir per causes naturals, va detallar Playboy Enterprise, l'empresa matriu de l'imperi Playboy.

A més, el compte de Twitter de Playboy va publicar una foto de Hefner i va destacar una de les seves cites: "La vida és massa curta per estar vivint el somni d'una altra persona".

Nascut a Chicago el 1926, Hefner va fundar Playboy en 1953 després que els directius de la revista Esquire li neguessin un augment de cinc dòlars en el seu sou.

La protagonista del primer número de Playboy va ser la diva Marilyn Monroe, amb una foto de portada en la qual apareixia vestida, però completament despullada en un llit de vellut vermell a les pàgines interiors.

Playboy, cèlebre pel "conillet" que la representa, va néixer com un desafiament als conservadors codis morals que regien aleshores als EUA.

"Quan Hef (Hugh Hefner) va crear Playboy, ho va fer per defensar la llibertat personal i sexual en un moment en el qual EUA era dolorosament conservadora. La nuesa va jugar un paper en el debat sobre les nostres llibertats sexuals", va afirmar la plantilla de Playboy en un comunicat l'any 2015, després d'anunciar l'abandó dels nus.

Sota la direcció de Hefner, Playboy va seguir transgredint amb la presència de la primera afroamericana, Darine Stern, en la portada d'octubre de 1971; o quan al novembre de 1975 va mostrar la model Patricia Margot McClain a punt de masturbarse en un cinema.

Amb els anys, Playboy va ser perdent el seu caràcter provocador, a mesura que el país també va ser deixant enrere gran part dels seus tabús sexuals i la seva puritana sensibilitat.

Playboy també va ser cèlebre per les seves entrevistes a personatges de la talla del líder cubà Fidel Castro; el president sandinista de Nicaragua, Daniel Ortega, durant el seu enfrontament amb Ronald Reagan l'any 1983; o Martin Luther King després de rebre el Nobel de la Pau.

A les seves pàgines, a més, va publicar Gabriel García Márquez el conte "L'ofegat més bell del món" el 1971 i Hunter Thompson.

Conegut per les seves festes salvatges en la Mansió Playboy plenes de "conilletes" i la seva vida estrafolaria envoltat de dones molt més joves que ell, Hefner va admetre una vegada que durant algun temps va mantenir relacions amb onze de les dotze "conilletes" de portada de cada any.

Hefner solia tenir diverses xicotes alhora i algunes s'instal·laven en la Mansió Playboy, com les bessones Kristina i Karissa Shannon, amb les quals el fundador de Playboy va mantenir una relació en 2008 quan amb prou feines tenien 18 anys i ell ja passava dels 80.

El fundador de Playboy es va casar tres vegades i va tenir quatre fills, una d'elles, Christie, es va fer càrrec del decadent imperi del seu pare a principis dels anys vuitanta disposada a eliminar els negocis ruïnosos de la companyia.

Hefner es va casar per primera vegada en 1949 amb Mildred Williams, amb la qual va tenir dos fills i de la qual es va divorciar en 1959.

Després de tres dècades amb un estil de vida desenfrenat, el 1989 es va tornar a casar aquesta vegada amb la "conilleta" Playboy d'aqueell any, Kimberley Conrad, 36 anys més jove que ell, amb la qual va tenir altres dos fills i de la qual es va separar el 1998.

La seva última esposa va ser Crystal Harris, "coneilleta" Playboy al desembre de 2009. Ella tenia 26 anys i ell 86 quan es van casar en 2012.

Hefner va adquirir en 1970 la Mansió Playboy, a Los Angeles, propietat que va vendre en 2016 per 100 milions de dòlars a Daren Metropoulos encara que hi va seguir vivint fins la seva mort.