Aina Clotet ha sortit al pas de la seva substitució de la sèrie 'Déjate llevar', creada i dirigida per Leticia Dolera. L'actriu ha lamentat que se l'exclogués del rodatge del projecte després d'haver comunicat el seu embaràs, al·legant el "cost altíssim" de la pòlissa d'assegurança i per la dificultat de canviar el pla de rodatge, malgrat que Clotet havia ofert sufragar el cost addicional amb el seu salari. "Entenc que una adaptació del rodatge suposava un esforç per tot l'equip però, com que en el sector audiovisual és habitual adaptar-se a tot tipus d'imprevistos, vaig assumir que la producció d'una sèrie marcadament feminista i que planteja la dificultat de ser dona i mare en aquesta societat, consideraria totes les opcions per no excloure'm només per estar embarassada", ha reblat en un comunicat.

L'actriu ha assegurat que fins ara havia declinat fer declaracions per evitar que s'entenguessin com un "atac a la Leticia ni al projecte" i perquè volia canalitzar una experiència "dura" a buscar solucions per evitar que professionals embarassades del sector puguin patir la "desprotecció legal" amb la qual ella s'ha trobat. Amb tot, unes declaracions "sorprenents" de Dolera la setmana passada l'han impulsat a "donar explicacions" sobre la seva sortida de la producció.

Clotet ha assegurat que a principis de juliol va saber que estava embarassada de quatre setmanes i assegura que ho va comunicar a la directora de la sèrie amb la voluntat d'ajudar en la producció i plantejar una organització de rodatge "tenint en compte" el seu estat.

Segons ha explicat l'actriu, en l'anterior embaràs va haver de renunciar a projectes professionals perquè coincidien en un estat avançat de la gestació, però que en aquesta ocasió començava a rodar estant de poc més de tres mesos i mig -"no entre 4 i 6 mesos", aclareix- i creu que amb una "planificació adaptada" podia rodar la majoria d'escenes sense que el seu embaràs fos perceptible.

En aquest sentit, assegura que va optar per comunicar la situació "per lleialtat al projecte" i afirma que va perdre "una feina important", així com una altra per formar part del primer projecte. "Crec que cap dona s'ha de veure amb la necessitat d'ocultar una cosa així per protegir la seva carrera professional i sento que és compromís de totes i tots lluitar per una societat justa i equitativa, que no redueixi les oportunitats de les dones en moments tan crucials com el de l'embaràs o la maternitat", ha reblat.

La producció esgrimeix un alt cost pels canvis

Clotet ha relatat que Dolera li va comunicar telefònicament que no podien comptar amb ella per un "cost altíssim" amb la pòlissa de l'assegurança i li assegura que és "complicat" canviar el pla de rodatge. Immediatament després, li arriba que han iniciat un càsting pel personatge que havia d'interpretar. L'actriu assegura que va posar a disposició "el seu salari" per cobrir qualsevol cost addicional que l'embaràs pogués suposar a la producció. Finalment, descarten que interpreti el personatge i, com a compensació, li proposen un altre paper, que Clotet rebutja "per la desprotecció que havia sentit en tot el procés".

Així mateix, i en una reunió posterior de la intèrpret catalana amb Movistar+, plataforma que ha encarregat el projecte, li asseguren que no tenien coneixement de la "problemàtica amb la pòlissa d'assegurança per a embarassades" ni cap problema de planificació esgrimits per la productora i que, en cas que ho haguessin sabut, "s'haurien bolcat amb total voluntat d'evitar la situació".