El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, ha dictat un acte pel qual proposa jutjar els actors Imanol Arias i Ana Duato juntament a altres 29 persones físiques i jurídiques més per l'anomenat cas Nummaria, el despatx d'advocats dedicat presumptament a construir i mantenir una estructura jurídic econòmica perquè els seus clients evadissin impostos.

L'acte, dictat aquest dimecres, finalitza la instrucció d'aquesta peça de la causa que investiga delictes contra la hisenda pública, estafa processal, falsedat documental i organització criminal. A Arias se li atribueix un delicte contra la hisenda pública i a Duato, a més, un de falsedat documental.

El principal investigat és Fernando Peña, màxim responsable de Nummaria. El jutge exposa que va crear una estructura de societats amb l'única finalitat d'evitar la tributació dels ingressos generats per la seva activitat professional i mantenir ocult el patrimoni acumulat dels beneficis que aquesta els ha generat.