L’escaladora francesa Luce Douady, campiona del món juvenil i bronze en l’Europeu, va morir diumenge als 16 anys després de precipitar-se mentre escalava. L’accident es va produir durant una excursió amb uns amics a Crolles, a la regió gal·la de Roine-Alps, ha confirmat aquest dilluns la Federació Internacional d’Escalada Esportiva (IFSC).

«Amb gran tristesa, ens hem assabentat de la tràgica pèrdua de l’escaladora francesa Luce Douady, als 16 anys», va anunciar l’IFSC. «Els pensaments i oracions de l’IFSC són amb la família i amics de Luce en aquest moment tràgic», va afegir.

Douady era una de les grans promeses de l’equip francès d’escalada. L’any 2019, va aconseguir el títol de campiona en el Mundial juvenil que es va disputar a Arco (Itàlia), i va ser medallista de bronze en l’Europeu de Dificultat.

Aquell mateix any, va debutar en la Copa del Món IFSC Boulder amb un cinquè lloc a Vail (Estats Units) i va ser vintena en el Mundial absolut d’escalada d’Hachioji (Japó). El 2020, l’escaladora del Club Chambéry Escalade va aconseguir un 8b+ a l’aire lliure. El compte d’Instagram de Luce Douady repassa els seus principals èxits.