Sis dies després de la mort de Matilde Vilariño, aquest divendres ha mort una altra gran estrella dels serials radiofònics de la cadena SER, Juana Ginzo, mítica actriu del seu quadro d’actors i la veu d’‘Ama Rosa’. Guanyadora d’un Premi Ondas el 1957 per les seves interpretacions dramàtiques, també va ser locutora durant la primera etapa del programa informatiu ‘Hora 25’ als anys 70.

A més, Ginzo va ser una feminista combativa i va ser a primera fila en multitud de manifestacions al costat d’una altra actriu morta fa poc més d’un mes: Pilar Bardem.

Ginzo va ser també una de les primeres dones a Espanya que van portar pantalons i minifaldilla i es va fer especialment popular a partir de 1953 amb Diego Valor i sobretot des de 1959, quan va començar a interpretar el serial radiofònic ‘Ama Rosa’, de Guillermo Sautier Casaseca, que va arribar a convertir-se en un autèntic fenomen sociològic i que amb la seva emissió diària paralitzava l’activitat del país, pendent de les peripècies del personatge.

Gràcies al seu èxit radiofònic, també va intervenir en algunes pel·lícules com ‘Novio a la vista’ (1954), de Luis García Berlanga, ‘Los ladrones somos gente honrada’ (1956) i ‘El tigre de Chamberí’ (1957) o més recentment ‘La estanquera de Vallecas’ (1987), d’Eloy de la Iglesia, i ‘Antártida’ (1995), de Manuel Huerga.

Les seves últimes activitats davant un micròfon van ser les seves col·laboracions, primer amb Concha García Campoy a ‘Días de radio’ (1993), d’Antena 3 Radio, i més tard, entre 1999 i 2003, en el programa ‘Lo que es la vida’, que presentava Nieves Herrero a Ràdio Nacional d’Espanya.

L’excap de Documentació de la cadena SER, Ángeles Afuera, ha sigut una de les moltes persones que han volgut rendir homenatge a l’actriu a Twitter.