El periodista i fundador d''El Periodico' Antonio Franco ha mort aquest dissabte als 74 anys víctima d'un càncer, segons ha informat el mateix rotatiu. Franco en va ser el primer director el 1978 i posteriorment, al 1982, va assumir la direcció adjunta d''El País' coincidint amb el llançament de la seva edició a Catalunya. Sis anys més tard, va tornar 'El Periodico', que va dirigir fins al 2006, quan es va retirar després de patir un infart i el va substituir escriptor i periodista Rafael Nadal. Abans de dirigir aquestes dues capçaleres, Franco va ser director del setmanari 'El Maresme' i entre 1969 i el 1978 va treballar a 'Diari de Barcelona', d'on en va ser subdirector. També va treballar a 'Destino' i al 'Papus', entre d'altres.

Durant la seva trajectòria, Franco va rebre diferents guardons com el premi Ortega y Gasset de periodisme (2008), el premi Antonio Asensio (2007), la Creu de Sant Jordi (2006), el premi Ciutat de Barcelona (2004) o el Luca de Tena (2000).

En l'àmbit polític, el 2012 va subscriure un manifest juntament amb altres periodistes, advocats i professors universitaris a favor d'una "Catalunya federalista i d'esquerres".

La mort d'Antonio Franco ha provocat nombroses reaccions a les xarxes des de l'àmbit de la comunicació i la política. El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha lamentat la desaparició del periodista, que va ser un dels redactors del Codi Deontològic.

També ha transmès el seu condol el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha subratllat que Franco era "un gran del periodisme" i ha destacat que "va dedicar la seva vida a aquesta professió, des d'on va explicar la realitat amb honestedat, rigor i compromís".

Pel que fa la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, també ha transmès el seu condol i ha dit que "ha marxat un dels grans del periodisme i un bon amic".

El president del PSC al Parlament i cap de l'oposició, Salvador Illa, també ha publicat un tuit de condol; i la diputada d'En Comú Podem al Parlament Susanna Segovia, ha remarcat que era un "gran referent". "Moltes de les grans aportacions del periodisme català de qualitat no s'entenen sense ell", ha assegurat en una piulada a Twitter.