Escriptora, directora i protagonista: Madonna assumirà tots aquests rols en una pel·lícula que gravarà amb Universal Studios sobre la seva carrera musical de cinc dècades.

El projecte, confirmat aquest dimarts pels estudis de Hollywood, narrarà la vida de l’artista des que va arribar en la dècada de 1970 a la ciutat de Nova York, on es va submergir l’escena cultural ‘underground’, fins que va conèixer un èxit de masses en què s’ha mantingut amb infinites reinvencions fins avui, amb 62 anys.

«Tinc tantes històries inspiradores no explicades... Qui millor que jo per fer-ho? És essencial compartir les muntanyes russes de la meva vida amb la meva veu i visió», ha assegurat Madonna en un comunicat.

No és habitual que una artista tan important dirigeixi la pel·lícula sobre la seva vida, com mostra el cas de ‘Rocketman’, el film musical sobre Elton John estrenat el 2019 en què el músic es va limitar a intervenir com a consultor.

Repàs del seu repertori

Mentre es desconeix quan començarà la producció de la nova pel·lícula i qui formarà part del repartiment o encarnarà Madonna en diferents etapes –es diu que Julia Garner (‘Ozark’ i ‘Riverdale’) té moltes paperetes per interpretar ‘l’ambició rossa’, entre altres coses, per la seva gran semblança física–, l’autora de ‘Material girl’ ha deixat clar que les seves cançons tindran molt pes en el film.

«El focus d’aquesta pel·lícula sempre serà la música. La música m’ha mantingut en moviment i l’art m’ha mantingut amb vida», ha avançat.

Per escriure el guió, la cantant està treballant amb Diablo Cody, guanyadora de l’Oscar per ‘Juno’ (2007), amb qui havia pujat diverses imatges en xarxes socials que anticipaven el projecte.

Durant un directe a Instagram la setmana passada, Madonna va afirmar que l’argument documentarà la seva arribada com a artista a Nova York a principis dels anys 80 i les seves interaccions amb Andy Warhol, Keith Haring, Jean-Michel Basquiat i Martin Burgoyne.

També abordarà la seva premiada actuació a la pantalla gran amb la pel·lícula ‘Evita’, que segons ella la va portar a una incòmoda trobada amb Andrew Lloyd Webber mentre adaptava el seu musical.

Al llarg de cinc dècades, Madonna ha venut més de 330 milions de còpies en tot el món, manté el rècord de l’artista femenina més exitosa i ha sigut citada en moltes ocasions per celebritats i cantants de generacions posteriors.