L'actor Óscar Jaenada sorprèn a les xarxes amb la seva reflexió sobre l'1-O: "Vaig plorar veient com picaven a la meva gent"

Les declaracions de l'intèrpret en un dels actes promocionals del seu últim film s'han fet virals

L'actor Oscar Jaenada en una imatge d'arxiu

L'actor Oscar Jaenada en una imatge d'arxiu

Redacció

Unes declaracions i piulades de l'actor Óscar Jaenada sobre l'independentisme i l'1-0 han aixecat polseguera a les xarxes socials. En un dels actes promocionals del seu últim film 'Awareness', l'intèrpret ha declarat haver "plorat a la meva casa veient com aquells policies picaven a la meva gent" després de ser preguntat per l'1 d'octubre del 2017.

Prèviament, Jaenada havia publicat darrerament una sèrie de piulades sobre l'episodi de les càrregues policials viscudes durant aquella jornada. "Ni oblit ni perdó", va comentar l'actor fa uns dies a X (abans Twitter). L'intèrpret va continuar aprofundint en l'assumpte amb una altra piulada, en la qual va establir una analogia comparant la unió entre Catalunya i Espanya amb un matrimoni en el qual una de les parts vol separar-se.

"Em va fer molt de mal l'1-O"

Aquests missatges a X van fer que en un dels actes promocionals del seu últim film, Jaenada fos preguntat per l'1-O: "Catalunya i Espanya no han estat unides sempre", va declarar l'actor, que va sostenir que quan Catalunya va plantejar el procés independentista hi havia dues opcions: "O separar-se o, com es va fer l'1-O, enviar un vaixell del 'piolín', ple de policies a donar hòsties a la gent de la meva casa, del meu poble".

"El que van aconseguir -va agregar l'actor d'Esplugues de Llobregat- és un munt d'independentistes: que tot català amb dos dits de front es fes independentista".

Jaenada defensa la seva llibertat d'opinar i separar la seva professió dels seus judicis polítics: "Soc actor, però en el terreny personal em va fer molt de mal aquest dia. Vaig plorar a la meva casa veient com aquells policies picaven a la meva gent".

@ehuniverso Le preguntamos a Óscar Jaenada por sus tuits en referencia al 1 de octubre y la posible solución al conflicto entre España y Cataluña. Esta fue su respuesta en el junket de #Awareness.   #oscarjaenada #1octubre #catalunya #awareness #opinion #empatia #parareflexionar #mariapedraza #óscarjaenada #mariapedrazaedit #mariapedrazavideo #awarenessfilm #primevideo ♬ sonido original - Eh!