El ‘look’ d’Elionor en la jura de la Constitució: un vestit jaqueta blanc impol·lut que amaga un doble homenatge als seus pares

Tots els detalls i simbolismes de l’estilisme triat per l’hereva al tron el dia de seu 18è aniversari, en el qual ha jurat la Constitució al Congrés dels Diputats

La família reial durant la jura a la Constitució de la princesa Elionor

La família reial durant la jura a la Constitució de la princesa Elionor / Europa Press

Laura Estirado

Per al seu gran dia, en el qual ha arribat a la majoria d’edat i ha jurat la Constitució en un acte solemne al Congrés dels Diputats –tal com va fer el seu pare fa 37 anys–, la princesa Elionor ha triat un ‘look’ carregat de simbolisme i que és tot un homenatge als seus pares.

La Princesa s’ha desmarcat del protocol marcat per a les dones per les Corts, que establia vestir de curt. Elionor, no obstant, s’ha decantat per un elegantíssim ‘total look’ blanc immaculat, un dues peces compost per una ‘blazer’ creuada amb grans solapes i butxaques, i uns pantalons rectes i ‘top’ també a joc.

Puresa i feminisme

El blanc és símbol de puresa i de transparència, però també es correspon amb l’estil modern i minimal que sol utilitzar la Princesa en els seus estilismes.

A més, és un color associat al feminisme, des que el 2020 milers de dones a Bielorússia sortissin als carrers vestides d’aquest color per protestar de forma pacífica davant l’escalada de violència policial que es vivia als carrers. Es va convertir des d’aleshores en un color de sororitat femenina.

El toisó, accessori especial

A la solapa esquerra de l’americana, Elionor ha optat per lluir amb orgull el Toisó d’Or. Quan va fer el seu pare 50 anys, l’hi va regalar en un altre acte solemne. Llavors, la Princesa d’Astúries tenia 12 anys.

Per acompanyar el seu ‘outfit’, Elionor ha triat unes sabates firmades per Lodi, unes ‘maryjane’ en color blanc trencat amb un disseny de taló quadrat de 7,5 centímetres (que a la web es venen per 145 euros).

Un instant de l'acte de jura de la Constitució de la princesa Elionor

Un instant de l'acte de jura de la Constitució de la princesa Elionor / EFE

Com en la petició de mà de Letizia

Amb aquest ‘look’, Elionor ha homenatjat els seus pares. D’una banda, ha sigut una picada d’ullet a la seva mare, ja que també va triar un conjunt similar per a un altre gran dia: el de la petició de mà, que es va celebrar el 6 de novembre del 2003 al Pardo (on aquest dimarts tindrà lloc la festa familiar privada per l’aniversari d’Elionor). El que va portar la seva mare va ser un Armani que es va comprar la mateixa Letizia per 1.800 euros. Va causar tal sensació la seva elecció, que Zara el va replicar en versió ‘low cost’, i el va haver de reeditar diverses vegades perquè es va vendre molt.

La mateixa sastreria que el Rei

Elionor també ha tingut un detall amb el seu pare en l’elecció del seu vestuari, ja que el vestit jaqueta el firma Agustín García, de la Sastrería Serna, que habitualment s’encarrega de l’armari de Felip VI.

Letizia i Sofia (i la picada d’ullet del blau)

El color blanc d’Elionor ha destacat davant els tons triats per la seva mare i germana. Letizia ha reciclat un dels seus vestits més impressionants de Carolina Herrera en color blau ‘teal’ d’una col·lecció del 2013: màniga curta, amb escot en llàgrima, muscleres armades, cintura amb un faixí i llarg midi. A la part frontal, a les espatlles, aplics de flors.

Per la seva banda, Sofia ha triat una peça de l’exclusiva firma de luxe Erdem. Es tracta d’un model de tall midi amb una capa sobre les espatlles com a clara protagonista i un estampat floral, que té un to blavós.

Tant Sofia com la seva mare han optat pel blau, en una altra picada d’ullet implícita als vestuaris triats per la família reial aquest dia, ja que el blau és el color característic del Principat d’Astúries.