El 86148, aquesta és la Grossa de la Loteria de Nadal 2021, un sorteig extraordinari que aquest dimecres ha repartit un total de 2.408 milions d'euros, però que ha passat de llarg, una vegada més, de la Catalunya Central. Només un dècim d'un cinquè premi ha anat a parar a Piera.

El sorteig ha arrencat puntualment a les 9 del matí amb la introducció de les boles dins dels bombos. Els nens de San Ildefonso han tardat poc a cantar un cinquè premi, el 92052, que ha sortit a les 9.23 h. Ha calgut esperar, tanmateix, fins a les 10.48 h, perquè sortís un dels grans premis, el segon, que ha estat per al 72119, venut íntegrament a Basauri, al País Basc. El tercer, el 19517, ha arribat a les 11.31 h i ha dut la fortuna a Calella i Granollers.

El premi gros s'ha fet esperar. La popularment coneguda com la Grossa de Nadal, que fa guanyar als afortunats 400.000 euros per cada dècim, s'ha cantat a les 12.12 h. Ha anat a parar a Madrid, Las Palmas, Santoña (Cantàbria) i Ayamonte (Huelva).

Piera, l'excepció

Entre els vuit cinquens premis, que permet guanyar als afortunats 6.000 per dècim, hi ha hagut un que ha esquitxat Piera. Es tracta del 80109, que ha venut un exemplar.

Per aquells que tenen números de la Loteria de Nadal 2021, el diari ha habilitat un cercador per comprovar si el teu número té o no té premi. En aquest altre enllaç es pot consultar la llista sencera dels premis menors (pedrea). També es pot començar a pensar ja en el Sorteig del Nen del dia 6 de gener del 2022.

En directe

Última actualització 14:23

Final del directe

Un cop entregats els premis i explicats els detalls més destacats, finalitza el directe. En breu, les reaccions dels premiats. No saps si el teu dècim ha sigut un dels guanyadors? Comprova-ho en aquest enllaç.

On s'ha venut la Grossa?

  • 129 sèries a l'estació d'Atocha de Madrid (516 milions d'euros)
  • 54 sèries a Las Palmas
  • 3 sèries a Santoña (Cantàbria)
  • 3 a Ayamonte (Huelva)
  • 3 a un despatx loter de Madrid

La bola amb la grossa, el primer premi de la Rifa de Nadal JAVIER BARBANCHO

Quant toca a les 2, 3 i 4 últimes xifres de la Grossa de la Loteria de Nadal 2021?

Tots aquells que es quedin a les portes de la Grossa de Nadal tindran una recompensa. Si el número coincideix amb les 23 o 4 últimes xifres de la Grossa, els imports a cobrar són aquests:

  • Quatre últimes xifres iguals a la Grossa de la Loteria de Nadal: la quantitat a rebre és igual a la de les tres i les dues últimes xifres, és a dir, 120 euros per dècim.
  • Tres últimes: 100 euros per dècim més 20 euros de reintegrament.
  • Dues últimes xifres: 100 euros per dècim més 20 euros de reintegrament.
  • Número anterior o posterior al guanyador de la Grossa: l'import és de 2.000 euros per dècim (100 per a cada euro jugat).

89019: l'últim cinquè

Surt l'últim premi important del sorteig de Loteria de Nadal, el 89.019, un cinquè premi. És l'últim que s'esperava, i arriba tres hores i mitja després de l'inici del sorteig. En aquest cas, els habitants de Piera han sigut afortunats. És l'únic municipi de la regió central que s'emporta un pessic dels premis grans.

Els premis que han caigut a la regió central

Si vols conèixer els premis més importants que s'han repartit a la regió central en els últims anys, aquí en fem un repàs.

El 34.345, el penúltim cinquè

Surt el penúltim cinquè per sortejar, el 34.345. En aquest cas, ha tocat a Burgos, Vegadeo (Astúries), Potes (Cantàbria) o a l'estació de Chamartin, a Madrid.

69.457 i 80.053: dos cinquens de cop

L'emoció al Teatre Real dona pas a dos cinquens premis més, que han sortit pràcticament seguits. En primer lloc, ha sortit el 69.457 i després ho ha fet el 80.053. Han estat poc repartits, el primer ha caigut a San Pedro Alcántara (Màlaga) i el segon a Santa Ponça (Illes Balears), íntegrament en ambdós casos.

La sort no esquitxa la Catalunya Central, de moment

Fins ara, amb la Grossa ja entregada i els principals premis també, la regió central no ha tingut sort. Les nostres comarques no s'han emportat encara cap d'ells, quan falten tres cinquens premis per sortir.

Falten quatre cinquens

Continua el sorteig, encara han de sortir quatre dels vuit cinquens en joc aquest matí de dimecres.

Una de les boles del sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal Eduardo Parra - Europa Press

Surt la Grossa, el 86148

La Grossa ha sortit a les 12.12 h d'aquest dimecres. El número premiat és el 86.148, i s'ha venut íntegrament fora de Catalunya. Ha arribat set minuts després que l'any passat, quan el número guanyador va ser el 72.897.

Els guanyadors s'emporten 400.000 euros per cada dècim comprat. La sèrie està valorada en 4 milions d'euros i per euro jugat, se'n guanyen 20.000.

La Grossa del sorteig de Nadal del 2021, el 86.148 Redacció

La Grossa es fa esperar

Tres hores després de l'inici del sorteig, la Grossa continua sense aparèixer. Fins ara, ja han sortit el segon, el tercer i els dos quarts premis. També han aparegut quatre dels vuit cinquens en joc. Si vols consultar si has tingut sort, pots consultar-ho aquí mateix.

El Bombo del sorteig de la Loteria de Nadal JUAN CARLOS HIDALGO

Un cinquè més, el 24.198

El sorteig de la Loteria de Nadal ha deixat 6.000 euros per dècim amb el número 24.198. És el quart cinquè del matí. A Catalunya, s'ha venut aquest número a Barcelona i Sort.

19.517: el tercer premi

El número 19.617 és el tercer premi del sorteig de la Loteria de Nadal d'enguany. A Catalunya, ha caigut a Calella i a Granollers. Són 50.000 euros el dècim, 500.000 la sèrie. En total, 2.500 euros per euro jugat.

El tercer premi, el 19517 Redacció

De moment la Loteria de Nadal, ha repartit alguns premis en diverses poblacions catalanes. Si ets un dels afortunats, t'expliquem què hauries de fer si t'ha tocat un premi.

26.711, un altre cinquè premi

El tercer cinquè número premiat del matí és el 26.711. A Catalunya, el sorteig de la Loteria de Nadal ha deixat un pessic a Barberà del Vallès. Cada dècim rebrà 6.000 euros, ja que deixa 300 euros per euro jugat. En total, la sèrie equival a 60.000 euros.

Dos infants canten un dels cinquens premis Eduardo Parra - Europa Press

91.179, el quart premi que faltava

Surt el segon quart premi del matí, el 91.179. No ha caigut a Catalunya. En aquest cas, el dècim s'emporta 20.000 euros, 1.000 per euro jugat. La sèrie està valorada en 60.000 euros.

Un dels dos quarts premis, el 91179 Redacció

Surt el primer quart, el 42.833

A les 11 del matí ha sortit el primer dels dos quarts premis del matí. És el número 42.833 i ha estat molt repartit per tot el territori. A Catalunya, s'ha venut a Vila-seca o a Barcelona, entre altres municipis. S'entregaran 20.000 per dècim, 1.000 euros per euro jugat. La sèrie es paga a 200.000 euros.

Un dels dos quarts premis, el 42833 Redacció

Veure més

Cinc dies de cua per veure el sorteig de la Loteria de Nadal

Chuchi, de Cantàbria, ha estat el primer a entrar al Sorteig de la Loteria 2021. Vestit de "vídua de la Loteria", Chuchi ha passat cinc nits al carrer "amb molt de fred", però amb "moltíssima il·lusió" per poder tornar a veure la Grossa en directe després que el 2020 no es va permetre l'assistència del públic per la pandèmia. "Vaig arribar divendres i he passat molt de fred perquè són molts dies", ha reconegut, abans d'assenyalar que "està acostumat" perquè ja són "14 anys" els que fa que va a Madrid el dia 22 de desembre. "Sóc el segon més veterà", ha explicat. Darrere seu hi havia Juan López o "el bisbe oficial del Sorteig", com s'ha presentat, ja que anava disfressat com a tal. Juan va arribar "dissabte a dos quarts de quatre del matí" per "fer-li el relleu" a Chuchi i també ha passat "molt fred" fins que han pogut entrar aquest dimecres al Teatro Real.

Per què es diu la Grossa?

La Grossa és un terme que tothom associa a aquest sorteig, però per què es diu així el primer premi? Cal remuntar-se al segle XVIII per trobar els orígens d'aquest nom. En aquella època es va decidir tenir una 'mascota' oficial per al sorteig nacional i, amb aquesta finalitat, es va crear el Nan afortunat o Fanàtic de la Loteria. Es tractava d'un dibuix que va començar a circular per tota Espanya animant a participar en aquest joc d'atzar a qui acompanyaven enginyoses i divertides frases com: "D'alegria i de diners, aquest Nan Afortunat, si ho estudies amb cura t'ensenyarà alegria de la fortuna el sender".