Dídac Ribas i Mujal ha mort als 89 anys. El científic i intel·lectual va ser el primer catedràtic de medicina de Manresa. Tot i que hi va viure pocs anys, va mantenir sempre uns forts vincles amb la ciutat que el va veure néixer.

Ribas va estudiar al Xalet de Casa Caritat i a l'Escola de Sant Domènec i va fer el batxillerat a l'institut Lluís de Peguera. A la Universitat de Barcelona, on va fer Medicina, es va llicenciar el 1947. Un any després es va col·legiar i el 1950 es va doctorar en Medicina i Cirurgia a Madrid.

El 1960 va guanyar per oposició plaça de catedràtic d'Histologia, Embriologia i Anatomia Patològica de la Universitat de Santiago de Compostel·la, i va esdevenir el primer catedràtic de medicina de Manresa.

El 1965 va guanyar la plaça de catedràtic a la Facultat de Sevilla, on va exercir, també, de vicedegà entre 1967 i 1970, i el 1971 va ser nomenat catedràtic de la Facultat de Medicina de Barcelona, de la qual va ser vicerector fins al 1973. Va escriure 54 publicacions científiques i va dirigir 25 tesis doctorals. A Manresa, el 1997 va rebre la Medalla de la Ciutat.

El seu funeral tindrà lloc demà, a 2/4 d'1 del migdia, al tanatori de la Ronda de Dalt (carrer de Scala Dei, 17-37), a Barcelona.