L'Associació de Veïns de la Balconada gestionarà directament el mercat que se celebra al barri un cop al mes des del març passat i que es tornarà a repetir aquest diumenge. Fins ara la gestió era a mans d'una empresa especialitzada. L'entitat veïnal, però, trobava a faltar un component més social al mercat, i per això ha decidit fer-se'n càrrec amb el suport de l'Ajuntament.

D'entrada el mercat tindrà menys parades. De la seixantena que hi va haver el primer dia que es va posar en marxa es passarà, ara, a 25. "Hi haurà menys parades, però seran més selectives i variades", ha explicat el president de l'associació, Joan Baeza. A més a més se n'introdueixen de productes ecològics i de proximitat.

Segons Baeza, la idea de l'entitat veïnal era que el mercat no tan sols fos un punt de compra i venda, sinó també un lloc de trobada social i lúdic, i això "l'empresa que el gestionava ho havia deixat de banda". La voluntat de l'associació és "donar-li un caire diferent" aprofitant "que tenim l'espai adient i que estem ben comunicats. Sense oblidar que cobreix la mancança de comerços que tenim al barri".

En opinió de Baeza "fins ara érem analfabets en aquest tema", però des del març "hem agafat experiència. No volem fer un gran mercat, sinó que estigui equilibrat i on no prevalgui només la qüestió comercial, sinó també la part humana". Aquest diumenge, a més a més de les parades hi haurà un punt de trobada i inflables i tallers per als més petits. L'aspiració de l'associació de veïns és que l'any vinent el mercat de la Balconada es faci cada setmana.