Les dutxes per a persones sense recursos que la Fundació Rosa Oriol preveu obrir a principi d'octubre donaran servei a una seixantena d'usuaris al dia. Almenys aquesta és la previsió que sor Lucía Caram, portaveu de l'entitat, va fer ahir, en l'acte d'entrega d'un xec per part del Montepio de Conductors per valor de 1.075 euros que servirà per pagar la meitat de les obres de millora del nou local de la fundació benèfica.

En total, l'espai disposarà d'una desena de dutxes i una bugaderia que s'ubicaran a les instal·lacions de les germanetes dels pobres, al carrer dels Caputxins. Aquests equipaments podran ser utilitzats per les persones a qui calgui sense necessitat d'haver sigut derivades per part dels serveis socials. Segons va dir Caram, es calcula que a Manresa hi ha unes 200 llars sense llum ni aigua ni gas.

Sopar solidari

D'altra banda, la fundació ha anunciat la convocatòria de noves activitats per recollir fons per als diversos projectes en marxa.

Un dels propers actes serà el sopar del dia 4 d'octubre al celler Abadal. L'àpat solidari, a càrrec del cuiner Nandu Jubany, recaptarà recursos per a la iniciativa El Cosidor, per a la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social per mitjà de la costura.