El noi de 18 anys i d'origen marroquí que va ser detingut aquest divendres al centre històric de Manresa per cridar proclames jihadistes havia estat unes hores abans al centre de menors Estreps de Sant Salvador de Guardiola, on va intentar propagar idees radicals entre els nois d'origen magribí. L'arrestat va parlar als menors de la guerra santa, de la jihad i d'Al·là i va marxar molt exaltat. Unes hores després, a Manresa, va entrar a una fruiteria per comprar un ganivet però els propietaris de l'establiment el van fer fora. Aleshores, el jove va començar a cridar proclames jihadistes i els Mossos d'Esquadra el van interceptar. Durant la detenció el jove va provar de prendre l'arma a un agent.

El jove de 18 anys i d'origen marroquí que va ser detingut aquest divendres al centre històric de Manresa per cridar proclames jihadistes havia estat unes hores abans al centre de menors Estreps de Sant Salvador de Guardiola, on va intentar propagar idees radicals entre els nois d'origen magribí. Segons ha pogut saber l'ACN, el detingut va parlar als menors de la guerra santa, de la jihad i d'Al·là i va marxar molt exaltat. Es dóna el cas que el jove havia estat ingressat en aquest centre fins que va fer 18 anys.

Unes hores més tard, a Manresa, l'arrestat va entrar a una fruiteria per comprar un ganivet però els propietaris de l'establiment el van fer fora. Aleshores, el jove va començar a cridar proclames jihadistes com ara "Al·là és gran", "morireu tots" o "sóc musulmà". Fins al lloc s'hi van desplaçar els Mossos d'Esquadra que el van interceptar. El noi es va posar molt violent i, fins i tot, va intentar treure l'arma d'un dels agents. Posteriorment els Mossos el van emmanillar i el van introduir al vehicle policial, on l'arrestat va començar a donar puntades de peu als vidres laterals de la part posterior del vehicle fins que els va trencar. Finalment, per evitar que fes malbé un altre vehicle el van immobilitzar amb cintes i el van traslladar a Hospital, on el personal sanitari el va sedar.

Al jove de 18 anys se l'acusa d'atemptat contra l'autoritat i danys.