Manresa ha retut homenatge aquest diumenge al matí a la Sala Ciutat que en breu serà enderrocada. El comiat ha reunit unes set-centes persones que han vist un espectacle en un escenari ubicat just al davant de l'antic teatre. Allà, sota la batuta dels actors manresans Joan Cirera i Anna Selga s'ha fet un recorregut per la història de la sala que han recodat les nombroses activitats culturals que ha acollit al llarg dels seus 55 anys d'història: teatre, músicat, cinema... és el que s'ha pogut veure en els diferents esquetxos que s'hi han representat al llarg d'una hora. Entre d'altres, han pujat a l'escenari l'actor Joan Crosas, que ha recordat la seva trajectòria professional que va tenir l'inici a la mateixa Sala Ciutat; el també membre dels Esquirols Joan Vilamala; l'exregidor de cultura manresà i membre de Tabola Ramon Fontdevila i també ha fet una actuació musical el manresà Santi Arisa. Finalment, també hi han participat l'Orfeó Manresà, el teatre Mòbil, el grup De Parranda, els Tirallogues, membres de la Innocentada, quartet de clarinets del Conservatori de música, alumnes de l'Aula de teatre del Kursaal i el tirallongues van cloure l'espectacle amb un castell desplegant un vistós cartell de «gràcies».

Aleshores va ser el torn del selfie de tots els assistents. Un selfie unit, però amb divisió: a qui li agrada sala Loiola felia una L amb els dits. I els de Sala Ciutat, la C.

Després, el públic ha pogut entrar per darrera vegada a la platea de la sala que en el seu moment va ser un dels centres neuràlgics de l'activitat cultural de la capital del Bages. Entre molts dels visitants, la sensació era de pena per l'enderroc de l'espai, a l'hora que es quedaven amb el bon gust de boca pels grans moments viscuts a la Sala Ciutat.