La Fira Mediterrània se sent còmode amb el matrimoni entre l'art tradicional i l'art urbà perquè, segons el seu director artístic, David Ibáñez, és "un terreny molt fèrtil en el qual ens agrada investigar". En aquesta edició, el certamen ha decidit apostar fort per aquesta línia i ha encarregat al prestigiós muralista italià Agostino Lacurci la creació del cartell. El disseny proposat per l'artista està inspirat en el popular ball de cintes, però el diàleg entre l'art urbà i la tradició va més enllà i, enguany, la imatge de la fira es convertirà en una catifa de flors construïda per una quarantena de membres de la Federació Catalana de Catifaires. L'obra omplirà el centre de la Plana de l'Om des de les sis del matí i fins al migdia del 9 d'octubre.

16.500 clavells, 25 sacs de sorra negra i centenars d'encenalls i serradures. Aquest serà part del material que una quarantena de membres de la Federació Catalana de Catifaires utilitzaran per convertir el cartell de la Mediterrània amb una catifa de flors de 17 metres de llargada per set d'amplada i que omplirà tota la part central de la Plana de l'Om. L'ingredient principal però, segons la seva presidenta, Vicenta Pallarès, serà el cor. "Posem les flors amb les nostres mans i els nostres cors, i això la gent de Manresa ho podrà veure i viure", ha explicat.

Aquest diàleg entre la tradició i l'art urbà és una de les raons de ser de la Fira Mediterrània, segons el seu director artístic, David Ibáñez. Per això, el certamen ha escollit el grafiter italià Agostino Lacurci per al disseny de la imatge de la 19a edició de la Fira. "Li vam demanar que entomés un triple repte: abandonar per un moment les parets i fer un cartell, que aquesta imatge dialogués amb la cultura tradicional catalana, i acceptar que es convertís en una catifa de flors", ha explicat Ibáñez.

El resultat ha estat una imatge on hi apareixen tres parelles de balladors tradicionals amb unes cintes de color al voltant del coll, tres dones a la part inferior i tres homes a la part de dalt. Segons Ibáñez, és una reflexió sobre el circ, el break dance, un diàleg entre la tradició de l'artista i el ball de cintes de la tradició catalana.

Agustino Lacurci farà una adaptació per a la catifa de flors, que els catifaires començaran a construir des de les sis del matí del diumenge 9 d'octubre fins al migdia. La confecció del tapís forma part del conjunt de propostes de la fira, de la mateixa manera que ho serà la desfeta, un acte tradicional que s'encomanarà a algun artista de la Fira encara pendent de decidir.