Les festes al barri manresà del Xup comencen aquest divendres a tot gas amb una desena d'actes i continuaran dissabte i diumenge fins a sumar 24 propostes de lleure obertes a tota la ciutat.

De les 4 de la tarda a les 8 del vespre, al casal cívic hi haurà una exposició artesanal on s'ensenyarà patchwork, ganxet, punt de creu i costura solidària. Mentrestant, a les 5 de la tarda, qui vulgui refrescar-se podrà fer una remullada abans de la discoteca d'escuma amb xocolatada.

Un dels plats forts de la jornada és l'actuació de màgia, amb el mag Carú, a les 8 de la tarda. Una hora més tard, s'organitza un sopar de joventut després del qual hi haurà un concert de rumba amb el grup Yerbagüé. A les 12 de la nit, tocarà el conjunt Rumba Alborada. Ja de matinada música disco fins que el cos digui prou.

La programació de dissabte començarà amb la 3a trobada de puntaires de la comarca, a 2/4 d'11 del matí amb exposició de patchwork i ganxet. Tot seguit, tirada de bitlles catalanes i minitorneig de jocs de taula i exposició artesanal marroquí.

Homenatge a la gent gran

A les 2 del migdia, es farà un dinar per homenatjar la tercera edat i a la tarda serà el moment de la trobada de gegants de Manlleu, Cervelló, el Pont de Vilomara, l'Ametlla de Merola, Sant Quirze del Vallès, Ripollet, Reis del So i Gegants i Grallers del Xup.

A 2/4 de 9 del vespre es farà una botifarrada popular seguida del pregó de festes, a càrrec de la consellera de Governació i Administracions Públiques, Meritxell Borràs. Tancarà l'acte l'alcalde Valentí Junyent. Per acabar el dia, a les 11 de la nit hi haurà un ball amb l'orquestra Swing Latino.

Festival de dansa

Diumenge a 2/4 d'11 del matí hi haurà inflables amb el grup Sonrie Saltando i s'aprofitarà per recollir aliments embassats.

A les 11 del matí, eucaristia a la parròquia de la Mare de Déu del Roser. A les 2 del migdia, es farà una arrossada popular i a 2/4 de 6 de la tarda hi haurà una actuació de la coral del Xup dirigida per Pep Torras.

A partir de les 6 de la tarda, festival de dansa amb actuacions dels grups de tai-txi i kungfu yutang a càrrec d'Anna i Leti; de dansa oriental, a càrrec d'Anna; de funky i hip-hop amb Fontis Kids i Fontis Bloom, a càrrec de Josu. Altres grups participants seran The Cookies, de hip-hop, a càrrec de Lorena, i les actuacions de flamenc de Caprichitos del Xup, Xup Xup Flamenco i Pura Esencia , a càrrec de Javi Amador i Alba Gallego. Per últim, balls de salsa i ba-chata amb Ricky Quesada. El xòuman Damian Pola, a les 9 de la nit, posarà punt final a les festes.