La presidenta del parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha donat aquest divendres el seu suport i el de la institució que representa a la celebració del 125è aniversari de les proclamació de les Bases de Manresa, que es commemorarà l'any vinent. Forcadell s'ha reunit al seu despatx amb l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell.

Forcadell ha ofert la possibilitat que el Parlament pugui estar present en alguns dels actes commemoratius que s'estan preparant. Junyent ha expressat la voluntat de Manresa que la celebració d'aquests fets històrics pugui arribar a tot Catalunya i aconsegueixi el màxim relleu amb la implicació del Govern català, el Parlament i altres institucions de país.

Així mateix Junyent, per la seva banda, ha explicat a la presidenta quines han estat les actuacions impulsades fins ara per l'Ajuntament de cara a la celebració de l'aniversari de la celebració de l'Assemblea Catalanista a Manresa i l'aprovació del que es va batejar com a Bases per a la constitució regional Catalana, al saló de plens de la capital del Bages els dies 25, 26 i 27 de març del 1892.

El passat agost, l'alcalde de Manresa es va reunir amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont. A la trobada, Puigdemont també va donar el seu suport a la celebració del 125è aniversari de les Bases de Manresa.