La commemoració dels 125 anys de les Bases de Manresa començarà el 25 de març amb un acte oficial. És el mateix dia que es va iniciar al saló de plens de l'ajuntament la trobada per redactar la Constitució Regional Catalana, coneguda com les Bases de Manresa, ara fa 125 anys. Va durar dos dies. La commemoració es portarà a terme entre el març del 2017 i el març del 2018.

Aquest dimarts la comissió cívica creada per organitzar la celebració es va reunir a l'ajuntament per acabar d'enllestir el programa que han elaborat els dos comissaris de la commemoració, Francesc Comas i Jordi Rodó. La trobada es va celebrar a porta tancada i les activitats programades es presentaran públicament més endavant.

La comissió està formada per 31 persones representants d'institucions, entitats i sectors de la ciutat i del país del món cultural, polític i associatiu. Entre ells el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros, entitat que ja va participar a les Bases de Manresa fa 125 anys.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, presideix la comissió cívica, mentre que en la impulsora de la commemoració hi ha el President de la Generalitat, Carles Puigdemont.

La Generalitat ha inclòs els 125 anys de les Bases de Manresa entre les commemoracions oficials d'aquest any juntament amb altres celebracions com els 200 anys de la Festa Major de Gràcia, els 200 del naixement del músic Pep Ventura, els 150 del naixement de l'escriptor Prudenci Bertrana o els 100 anys de la mort d'Enric Prat de la Riba, que precisament va ser un dels impulsors de les Bases.