Els treballadors de l'oficina d'ocupació (l'antic INEM), situada a la Casa Caritat de Manresa, estan farts de les condicions en què es troba el jardí d'aquest edifici, especialment la zona que els queda davant la porta d'entrada.

Per una banda, denuncien que l'espai on fa gairebé dos mesos va caure un pi de grans dimensions i va provocar ferides lleus a una vianant, s'ha converit en «un niu de brutícia», ja que, segons han explicat, l'arbre va malmetre el sistema de drenatge de l'estany que hi ha al costat. Això ha fet que, passats dos mesos, la bassa s'hagi anat buidant i hi hagi quedat un petit toll d'aigua, on proliferen mosquits i on s'acumula brutícia. Dos dels treballadors, Elena Blázquez i Adolf Fontbona, comenten que «ara, amb la calor, la situació s'agreuja». De fet, en aquest punt on va caure l'arbre, encara hi ha les tanques que envolten el perímetre on hi havia el pi, i no s'ha reparat la tanca exterior que es va trencar.

A banda de la brutícia que s'acumula a l'estany, també preocupa els treballadors del Servei d'Ocupació els pins de grans dimensions que envolten l'edifici. Blázquez explica «ja n'han caigut dos els darrers anys i temem perquè passi el mateix amb la mitja dotzena que queden». Blázquez i Fontbona calculen que cada dia passen per sota el pi que queda davant les portes de l'INEM i que toca la façana «unes 300 persones com a mínim». Per la seva banda, l'Ajuntament va fer, el mes de març, un inspecció dels arbres que podrien ser susceptibles de caure i no en va detectar cap.