El Parlament de Catalunya va tornar a mostrar el suport institucional a la commemoració del 125è aniversari de les Bases de Manresa, en aquesta ocasió en forma de compareixença de l'alcalde Valentí Junyent i els comissaris Francesc Comas i Jordi Rodó davant la Comissió de Cultura.

Els parlamentaris assistents a la compareixença es van mostrar interessats a saber més dels fonaments del catalanisme polític signats a Manresa.

Junyent va explicar els motius pels quals s'ha promogut la commemoració, conjuntament amb la Generalitat i la Diputació. L'alcalde de Manresa va fer notar que el moment actual és sensiblement diferent del de llavors, però continua sent imperatiu traslladar a la ciutadania i a altres institucions el contingut profund del catalanisme polític.

Mentre que Francesc Comas centrava la seva intervenció en el context històric de les Bases de Manresa i en la descripció de l'assemblea, Jordi Rodó va tractar del context polític i la significació que van tenir com a element fundacional del catalanisme.

L'alcalde i els comissaris van recordar que la commemoració preveu la celebració d'actes a Barcelona com la mostra que es podrà visitar a l'abril i d'altres.