Èxit de convocatòria de la caminada popular de les Bases, organitzada dins dels actes per commemorar els 125 anys de la proclamació de les Bases de Manresa. Les 185 inscripcions anticipades disponibles s'han exhaurit. Només en queden una quinzena per a demà divendres, una estona abans de la sortida, per completar el total de 200, la xifra màxima que s'ha determinat des de l'organització.

L'any 1892, el matí del dissabte 26 de març, els delegats de la primera Assemblea de la Unió Catalanista, que es celebrava a Manresa i que, l'endemà, va aprovar les Bases per a una Constitució Regional Catalana, les conegudes com Bases de Manresa, van fer una excursió a Sant Benet de Bages en carruatges. Aleshores, a Sant Benet només es conservaven en bon estat l'església, on encara s'hi celebraven oficis religiosos, els retaules i l'hostatgeria.

Aquest divendres, 14 de juliol farà una caminada popular des de Manresa fins a Sant Benet que reproduirà la de fa 125 anys. La sortida serà a les 7 de la tarda, del carrer d'Agustí Coll, 14, a Els Trullols (en concret, al costat del Viena), i l'arribada, al Monestir de Sant Benet (Sant Fruitós de Bages), on es podrà fer una visita gratuïta al monestir comentada pels comissaris de la commemoració, Francesc Comas i Jordi Rodó, que portarà els participants a l'església, al clausatre i al pati. La tornada a Manresa es farà en bus a partir de 2/4 de 10 del vespre, fins al punt de sortida, a Els Trullols.

Es tracta d'un recorregut de 9 quilòmetres amb molt poc desnivell i apte per a totes les edats. El preu de l'entrada és de 5 euros el mateix dia, des del punt de sortida, a partir de 2/4 de 7 de la tarda. El preu inclou assegurança, avituallaments, bus de tornada a Manresa i un obsequi.