235 persones van participar, ahir a la tarda, en la caminada popular de les Bases, de 9 quilòmetres. Van sortir dels Trullols cap a Sant Benet de Bages passant pel santuari de la Salut, els Tres Salts i, seguint la riba dreta del Llobregat, van arribar al monestir.

Les inscripcions disponibles, 185, es van exhaurir dijous. Ahir només quedaven 15 places, però finalment es van poder apuntar a la caminada les 50 persones que van anar fins als Trullols per aconseguir alguna d'aquestes places. El fet que, a la tornada, no tothom necessités el bus que es va posar a la disposició dels participants, ho va fer possible.

La sortida, inclosa en els actes per commemorar als 125 anys de les Bases de Manresa, va reproduir la visita que van fer a Sant Benet, el 26 de març del 1892, els delegats de la Unió Catalanista, reunits a la capital del Bages per aprovar les Bases per a una Constitució Regional Catalana. Aleshores, van anar a Sant Benet amb carruatges. Arribats a Sant Benet, els delegats d'ahir van gaudir d'avituallament i d'una visita comentada al monestir en grups de quaranta.

Les properes activitats programades per commemorar els 125 anys de les Bases seran les «Visites a la Manresa desconeguda», incloses en el programa de la festa major. N'hi ha tres i tindran lloc els dies 22, 23 i 24 d'agost, a l'edifici de l'ajuntament, al carrer de Sobrer-roca, on aleshores vivien els prohoms de la ciutat, i a l'Oller del Mas, respectivament. A l'Oller s'explicarà l'arribada de la fil·loxera a les vinyes, que va ser coetània a la celebració de les Bases. A més a més, l'aleshores propietari va participar en l'assemblea com a delegat de Sarrià (barri de Barcelona que el 1892 era un poble).